Obrázek

Velikonoční dílny ve školce

Tak jako každé jaro, i letos proběhlo v naší školce setkání rodičů, učitelů a dětí při tradičních velikonočních dílnách. Aby se mohli zúčastnit i rodiče sourozenců, byla tvorba rozdělená na jednotlivé dny v rámci celého předvelikonočního týdne.
Více informací...
Obrázek

Pravé kouzelnické varieté Kellner

 Začátkem března jsme se všichni těšili na další kouzelnické představení v naší školce.

Ovšem už při vstupu do třídy a pohledu na velkolepé kulisy bylo jasné, že nastane jedinečný zážitek.

 

Více informací...
Obrázek

Maškarní bál po roce opět zpátky ve školce

Aby nám čekání na jaro nepřipadalo tak dlouhé, rozhodli jsme se ve školce opět uspořádat maškarní bál.

 

Více informací...
Obrázek

Mistrovství školek Slezské brány 2024

Naše mateřská škola se 30.1. zúčastnila ,,Mistrovství školek Slezské brány", které se konalo v ZŠ v Raškovicích.
Více informací...
Obrázek

Zimní sporty

I když nás venku zradilo počasí – nebyl sníh, nic se nezměnilo na našem rozhodnutí vyzkoušet si na vlastní kůži různé zimní sporty.

Více informací...
Obrázek

Návštěva kostela Všech svatých

Vánoční období jsme s dětmi chtěli ukončit svátečně. Po domluvě s p. Ruskovou nám bylo umožněno navštívit místní kostel Všech svatých, který je jednou z nejvzácnějších dřevěných památek. Odemykání „velikým klíčem“ začínalo pro mnohé děti něco nového, zvláštního, nepoznaného…   

Více informací...
Obrázek

Muzikohrátky opět ve školce

Již začátkem ledna do naší školky zavítaly tradiční Muzikohrátky, které s sebou přinesly netradiční rytmy a cizokrajnou hudbu.
Více informací...
Obrázek

Vánoční dílny s vystoupením pro rodiče

V kouzelném adventním čase jsme se, postupně ve všech třídách naší školky, setkali s rodiči a prarodiči dětí na besídce, spojené s tvořivou vánoční dílnou.
Více informací...
Obrázek

Ježíškova vnoučata

Staré lidové rčení praví, že „babička a dědeček jsou andělé bez křídel“. Proto již několik let s dětmi tvoříme vánoční přání pro babičky a dědečky žijící mimo domov.

Více informací...
Obrázek

Školkou chodil Mikuláš

Ve středu 6. prosince, v den svátku svatého Mikuláše do školky v Sedlištích postupně přicházely malé postavičky čertíků, andílků, několik malých Mikulášů a asi dva Santovi sobíci. Dopoledne se tak neslo ve znamení veselého tvoření i pekelně náročných sportovních aktivit. 
Více informací...
Obrázek

Výstava Betlémů

Předvánoční čas jsme si s předškoláky zpříjemnili návštěvou frýdeckého zámku, na kterém právě probíhá výstava betlémů z celého světa. K vidění byly betlémy vyřezávané ze dřeva, z vlny, také exempláře z kamene nebo kovu. Pro děti dozajista nejzajímavější byl betlém, postavený  ze stavebnice Lego. Moc jsme si výlet užili a už teď se těšíme na další výstavu.
Obrázek

Vánoční jarmark

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v obci je spojeno s vystoupením a vánočním jarmarkem žáků  základní školy. Tento rok jsme se, v rámci zážitkového učení, zapojili i my s dětmi mateřské školy. A  tak začalo veliké tvoření.

Více informací...
Obrázek

Plavání

I v letošním školním roce děti z naší mateřské školky absolvují plavecký výcvik na krytém bazéně v Brušperku.
Více informací...
Obrázek

Veselá angličtina

Stejně jako předešlý rok i letos naší třídu předškoláků od října navštěvuje pravidelně jednou týdně plyšový kamarád ,,Mickey", který je z daleka a neumí mluvit česky, ale za to anglicky mu to jde jedna báseň. 
Více informací...
Obrázek

Přípravy na vánoční jarmark vrcholí

S přibližujícím se termínem  Vánočního jarmarku se i nejmladší děti ve třídě Sluníček pilně připravují, aby jejich stánek byl plný krásných, dobrých a voňavých věcí. 
Více informací...
Obrázek

Za Michalem z Kouzelné školky do Vratimova

 Věříme, že se mezi čtenáři nenajde jediný, který by neznal Michala z Kouzelné školky!

 Když jsme se dozvěděli, že máme s dětmi možnost shlédnout jeho představení v malém sále v blízkém Vratimově, neváhali jsme ani chvilku.

Více informací...
Obrázek

Pečení perníkových stromečků a svícnů na jarmark

Druhý listopadový týden probíhal v naší školce v duchu příprav na vánoční jarmark.

Více informací...
Obrázek

Muzejní pedagogika v naší školce

V letošním školním roce jsme poprvé pro naše děti zorganizovali muzejní pedagogiku a při příležitosti podzimních radovánek k nám přijela zkušená lektorka z Muzea Beskyd.

Více informací...
Obrázek

Strašidelný den ve školce

V tomto podzimním čase brzkého soumraku a dlouhých stínů jsme se rozhodli vnést do naší školky trochu tajemna, kouzel a zároveň legrace a uspořádali jsme Strašidelný den. Spolu s dětmi jsme se důkladně připravili. Ve všech odděleních se pilně dlabaly dýně, motaly pavučiny a tvořily nejrůznější strašidla i kouzelné předměty.

Více informací...
Obrázek

Šachový kroužek

Jako každý rok v posledních letech i letos u nás v mateřské škole bude probíhat kroužek ,,Šachu". K naší obrovské radosti ho i v tomto školním roce povede náš nejmilejší pan lektor Surma. Můžeme se na něj  těšit každé úterý. Děti si formou hry budou rozvíjet logické myšlení, zvládat základy sebeovládání a na základě svých poznatků se samostatně rozhodovat. Ale hlavně si budou hrát a hrát a hrát ...
Obrázek

První divadlo ve školce

Ačkoliv je měsíc září teprve v polovině, děti z naší školky se už mohly potěšit prvním divadelním  představením. A to hned příběhem s krásnou podzimní tématikou - Houby v lese.
Více informací...

Adresa:Sedliště 203, 739 36
558 658 123
Adresa: Sedliště 515, 739 36
771 158 535
Novinky mateřské školy
  • Vážení rodiče, zápis do mateřské školy proběhne 9.5.2024 od 15:00 do 16:30. Podrobnější informace zobrazíte kliknutím na "číst více".
    Číst více
  • Náhled bez obrázku
    Omezení provozu MŠ v době velikonočních prázdnin

    Vážení rodiče,
    na čtvrtek, 28.3. 2024, jsou stanoveny velikonoční prázdniny. Provoz mateřské školy bude omezen na jedno oddělení, a to na oddělení SLUNÍČEK. Ve dnech, 29.3 a 1.4. 2024, bude provoz mateřské školy PŘERUŠEN, z důvodu státních svátků. Přejeme Vám i dětem příjemně strávené svátky jara.

  • Náhled bez obrázku
    Pololetní a jarní prázdniny - omezení provozu MŠ
    Vážení rodiče,
    v době pololetních prázdnin dne 2.2.2024 a jarních prázdnin od 12. do 16.2.2024 bude provoz mateřské školy omezen. Provoz bud zjištěn na staré budově MŠ ve třídě SLUNÍČEK. Přejeme Vám i dětem příjemně strávené dny.
Zobrazit archiv
Zápis do 1. třídy Přijímací řízení Rozvrh hodin Bakaláři
Školkavmobilu.cz Zápis do MŠ
e-Strava