Obrázek

Březen ve 2. třídě

Výuka v tomto měsíci byla opravdu pestrá.
Více informací...
Obrázek

Digitální kompetence ve 2.třídě

Když jsme se v září dověděli, že nás v tomto školním roce čeká zvládnutí digitálních kompetencí, zůstaly děti vyjeveně koukat, co to po nich vlastně budeme chtít. Jakmile však uviděly iPady, přestaly se bát. 

Více informací...
Obrázek

Zábavná matematika

Matematika musí být zábavná a pestrá, aby děti bavila, proto kromě běžného počítání příkladů a řešení slovních úloh často „chodíme nakupovat" a řešíme matematické pátračky.

Více informací...
Obrázek

Mluvnice nás baví

V 1.třídě jsme se naučili číst a psát a letos se začínáme seznamovat s různými mluvnickými pravidly. Už víme, že naše čeština vůbec není lehká a často nás potrápí nějakou záludností a chytákem. Přesto jsme se tomu postavili čelem a snažíme se těchto pravidel nebát a umět je používat i v praxi. 

Více informací...
Obrázek

Prvouka trochu jinak

Konec října a celý listopad jsme v prvouce věnovali učivu o podzimu, stromech a jejich listech a plodech a pak hlavně ovoci a zelenině. 

Více informací...
Obrázek

Učíme se abecedu

Celý měsíc říjen jsme věnovali naší abecedě. Abychom si ji dobře osvojili, procvičovali jsme ji ve skupinkách, ve dvojicích i samostatně.

Více informací...
Obrázek

Halloween

Ve středu 25.října probíhal ve škole Halloween a my jsme se všichni proměnili na čaroděje a čarodějnice, upíry a kostlivce a další jiné tajemné bytosti. Kromě stezky se zajímavými úkoly, které si pro nás připravili deváťáci, jsme si ve třídě udělali projektové vyučování s touto tématikou.  

Více informací...
Obrázek

Den stromů

20. října měl někdo svátek, ale nevěděli jsme kdo. Pomocí písmenkového guláše jsme na to ale ovšem – jsou to stromy! Společně jsme s nimi tedy jejich svátek oslavili hravou hodinou českého jazyka.

Více informací...
Obrázek

Nakupování v matematice

V matematice jsme se společně s druháčky vydali „do obchodu“ a trénovali tak finanční gramotnost.

Více informací...
Obrázek

Trochu jiné čtení

Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli ve škole. Někteří si v létě četli pravidelně, jiným se moc nechtělo, zhoršili se a zapomněli spoustu písmenek. Proto jsme se v září zaměřili hlavně na zdokonalování čtenářských dovedností.

Více informací...

Adresa:Sedliště 203, 739 36
558 658 123
Adresa: Sedliště 515, 739 36
771 158 535
Novinky základní školy
Zobrazit archiv
Zápis do 1. třídy Přijímací řízení Rozvrh hodin Bakaláři
Školkavmobilu.cz Zápis do MŠ
e-Strava